Ewoud Butter is politicoloog en werkt als zelfstandig onderzoeker, beleidsadviseur, trainer en (tekst)schrijver. Diversiteit, radicalisering, polarisatie en participatievraagstukken zijn thema’s waarmee hij zich al lange tijd bezig houdt. Maar je kunt hem ook wakker maken voor een gesprek over theater, politiek, muziek, voetbal of lekker eten.  

logo_republiek_allochtonieEwoud is oprichter en hoofdredacteur van het weblog Republiek Allochtonië, één van de grootste Nederlandstalige sites op het gebied van integratievraagstukken. In 2016 ontving hij de Clara Meijer-Wichmann Penning 2016, omdat Ewoud en collega’s volgens de Liga voor de Rechten van de Mens & Stichting J’accuse met Republiek Allochtonië een belangrijke bijdrage leveren “aan het tegengaan van discriminatie en polarisatie en het bevorderen van  de gelijkberechtiging en mensenrechten van allochtonen en minderheden.”

Samen met Sargasso startte hij in 2017 de factchecksite stellingchecker.nl en met Roemer van Oordt de website www.polderislam.nl. Tot slot is hij vader van twee geweldige dochters en schrijver van vijf toneelstukken en een roman (Isa, 2008).

Mocht je meer willen weten, een langer verhaal over Ewoud lees je hier

Meer over onderzoek, projecten en publicaties van Ewoud:


Contact
Ewoud werkt op het leukste freelancerskantoor van Amsterdam, de Wallenburgpers,

O.Z. Voorburgwal 129-II
1012 EP Amsterdam
Telefoon: 06 413 99 333
Mail:  info (at) ewoudbutter.nl

Zie ook z’n linkedin, facebook of twitter