Home

Afgestudeerd als politicoloog, werk ik als zelfstandig onderzoeker en adviseur op de terreinen inclusiviteit, emancipatie, islam, discriminatie en radicalisering.
Ook geef ik met plezier leiding aan een project of organisatie of schrijf ik journalistieke producties of fictie.

Ik verdiep me nu 30 jaar in sociale vraagstukken. De onderwerpen variëren: van inclusiviteit, integratie en radicalisering tot sociaal werk, onderwijs, media en kunst & cultuur. Ik doe dit in verschillende rollen: als onderzoeker, project- en interimmanager, trainer en adviseur en werk voor onder andere gemeenten, de Rijksoverheid, NGO’s, woningcorporaties, theatergezelschappen en migrantenorganisaties.

Ik wil graag weten hoe mensen hun plek kunnen vinden in de samenleving en op welke wijze soms complexe processen van identiteitsontwikkeling, in- en uitsluiting, groepsvorming en communicatie daarbij een rol spelen. Hoe kunnen we een prettige samenleving creëren waarin ieder mens de vrijheid heeft om zichzelf te zijn?

Ik verzamel kennis met verschillende soorten onderzoek: kwalitatief onderzoek, evaluatie-onderzoek, factchecks en praktijkgericht(actie)onderzoek en doe hiervan verslag in toegankelijke publicaties met concrete aanbevelingen en adviezen. Ik krijg er energie van om dit samen met anderen te doen en werk bijvoorbeeld graag samen met grassrootsorganisaties en met andere onderzoekers.

In 2005 startte ik uit onvrede over de hijgerigheid waarop het debat over integratie verliep een blog en noemde dit gekscherend Republiek Allochtonië. Hierop bood ik vele (zelf)organisaties een platform. Er verschenen inmiddels duizenden achtergrondartikelen, factchecks en opinie-artikelen met veel aandacht voor mensenrechten, discriminatie en islam in Nederland. In 2016 ontving ik als oprichter en hoofdredacteur van dit blog voor onze inzet voor de mensenrechten de Clara Meijer Wichmannpenning.

Tot slot schrijf ik fictie. Ik publiceerde o.a. een roman (Isa, 2008) en zes toneelstukken die in Nederland en België zijn opgevoerd. Mijn toneelstukken worden omschreven als (licht) absurdistisch en humoristisch.


Onderzoek

Theater

Over mij

Meer lezen:

Laatste blogs