Rutte
De VVD staat vooraan om linkse politici aan te spreken op hun actieverleden, maar hoe schoon is het verleden van de partij zelf? Dat voormalig VVD coryfee Rita Verdonk vrolijk heeft deelgenomen aan onwettige acties werd eerder deze week al bekend. Nou lijkt het of Rita een beetje gejokt over haar verleden, maar je moet haar nageven dat ze in ieder geval zelf nog in actie is gekomen. Andere VVD’ers zijn lui en zetten liever anderen aan tot illegale acties. Dat geldt ook voor het huidige opperhoofd van de VVD, Mark Rutte. Nota bene als staatssecretaris riep hij volgens de website Geen Commentaar studenten op hun universiteitsgebouwen te gaan bezetten
als ze klachten hadden over de onderwijskwaliteit. Rutte destijds in Netwerk: ‘Studenten mogen goed onderwijs eisen. Als het nodig is op de harde
manier. Ik ben zelfs nog wel bereid een college “Hoe bezet ik een
universiteit?” te geven’
verklaarde Rutte. Enkele studenten volgden zijn advies op en werden prompt gearresteerd en drie dagen in de cel gehouden.
Even googelen leert dat VVD’ers graag op tot het weigeren van het betalen van belasting. Zo riep de Ruttes voorganger, Gerrit Zalm als minister van Financiën, de burgers in Buitenhof op om te weigeren OZB-belasting te betalen. Charlie Aptroot spoorde het volk aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij riep zijn ondernemende achterban op
tot ‘aksie’ en pleitte voor een ‘collectieve boycot van belastingen waarvan het nut volstrekt onlogisch lijkt’. Een maand geleden nog riep de VVD de burgers op haar website op te weigeren vliegtaks te betalen.
Actievoeren mag, zo vindt de VVD, maar niet als de wet overtreden wordt. Volgens mij krijg ik toch echt juridische problemen wanneer ik weiger belasting te betalen. Of kan ik dan rekenen op de financiële en juridische steun van de VVD?

VVD’ers roepen vooral anderen graag op aktie te voeren. Deze VVD’ers zijn laf en hypocriet als ze zich druk maken om onwettige acties van links.

2 reacties

  1. Het maakt niet uit of je de wet overtreed. Het maakt wel uit of je een collaborateur en landverrader bent. Toen ik in 1987 in militaire dienst zat, zat Duyvendak militaire gegevens door de spelen naar de DDR. En dat is landverraad. Als er oorlog was gekomen was ik doodgeschoten doordat Duyvendak spioneerde voor de DDR. En daarom verdient Duyvendak nog steeds de zwaartste straf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s