Maartenklein
Eerder verschenen de ego-glossy’s van Linda de Mol, Catherine Keyl, Heleen van Royen, Rik Felderhof, Mathijs van Nieuwkerk, Dinand Woestgof (Kane) en Ruud Gullit op de markt. Youp van ’t Hek kwam met de Youp die iedere BN’er de lust zou moeten ontnemen nog ooit zijn naam aan een glossy te verbinden. En deze week verscheen de Maarten! van en over historicus Maarten van Rossum.

Maarten roept vaak heftige en tegenstrijdige reacties op. Ik vind Maarten wel leuk. Aangenaam knorrig, prettig relativerend, verfrissend onafhankelijk, met veel kennis en vooral veel gevoel voor humor.
Zijn speech op de begrafenis van zijn vriend Jan Wolkers behoort tot de leukste in dat soort.

Het ego-glossy van de Maarten! is eenmalig en een bijzondere uitgave van het Historisch Nieuwsblad. Veel aandacht voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de
opkomst van het populisme (lees ook het interview met Van Rossum over Fortuyn en Verdonk in het ND). Lees de hele inhoudsopgave hier.

Ik heb het blad cadeau gehad en met veel plezier gelezen. Een aanrader! Hieronder een filmpje over de presentatie van het blad met o.a. Nelleke Noordervliet en Midas Dekkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s