AnneEen half jaar geleden kwam ik Anne Frank tegen in de Czaar Peterstraat. Ze droeg een keffiyeh, oftewel  Palestijnensjaal.  Het stond Graffiti-Anne goed. Ik vond het een grappig en vredig plaatje en maakte er een foto van. Later kwam ik Anne ook op andere Amsterdamse muren tegen.
Inmiddels is het plaatje ook verschenen op t-shirts en op de gratis Boomerangkaarten. Het CIDI ziet de humor er niet van in. In de ogen van het Centrum Informatie en Documentatie Israël is het stijlloze geschiedvervalsing en daarom roept het CIDI alle betrokkenen op de verspreiding van de kaart te staken. Het CIDI is een club die het Israelische beleid kritiekloos volgt. Op hun site geven ze hun (Israëls) visie op het Israëlisch-Palestijns conflict. Dat is uiteraard hun goed recht, maar de informatie die zij via hun website verspreiden zal door veel mensen, bijvoorbeeld in de Palestijnse gebieden, ervaren worden als ‘stijlloze geschiedvervalsing’. 
Anja Meulenbelt verblijft delen van het jaar in Gaza. Vandaag heeft ze op haar website foto’s gezet van dodelijke slachtoffers van Israëlisch geweld. Stijlloos? Geschiedvervalsing?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s